Studio DS
promoting design excellence through sustainable technological innovation

the Tea Rooms

Studio DS were commissioned to redevelop and bring a new lease of life to a historic police lodge set within Royal Parkland.  The proposal provides a unique tea room F&B offering to the client’s neighbouring residential and hotel properties. 

Whilst sympathetically renovating the existing lodge structure, Studio DS also propose a design intervention to the rear that provides much needed additional interior space for the F&B unit.  The contemporary addition features a form that references the arched windows of the existing lodge structure.  Large glass windows emphasise the shape of the new extension. 

At First Floor level, Studio DS have removed the false ceiling to create a more dramatic interior space that maximises the roof height. 

A restrained material palette of glazing and deep bronze metal creates a contemporary addition to the lodge whilst also working harmoniously with the tones of the existing brickwork. 

From the outset this was conceived as a BIM Revit project.

Copyright Studio Diba Salam Ltd 2018 - the Tea Rooms_Project Image.jpg